
6 dingen die je moet eten als je in Japan bent – als je durft!
Wie sushi al spannend vindt, kan beter hier stoppen met lezen. Voor iedereen die wél graag nieuwe dingen uitprobeert: deze bijzondere (en soms ook hele lekkere!) etenswaren hebben wij gespot in Japan.
Lees verder na de advertentie
Eten in Japan
Voor onze online artikelen sprokkelen we overal inspiratie en informatie bij elkaar. Onze vaste inspiratiebron over Japan is onze collega Piet-Jan van het magazine iCreate. Hij reisde al meerdere keren af naar Japan en komt altijd met een hele lijst vol bijzondere gerechten en etenswaren thuis. Inclusief snacks om aan ons te laten proeven!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
CoRoRo gummiesnoepjes
Vorige maand verraste hij ons met CoRoRo gummiesnoepjes. Dat zijn een soort winegums, maar dan veel zachter. Ze zien eruit als overrijpe druiven. De smaak? Ont-zet-tend zoet. Wat hij nog meer spotte in Japan - maar niet voor ons meenam - zijn de volgende etenswaren:
Lees verder na de advertentie
Tako Tamogo
Van dit verhaal krijgen we nog steeds rillingen: "Op de vismarkt kwam ik een inktvis op een stokje met een kwartelei in het hoofd tegen. Het heet tako tamago (octopus ei). Het ziet er wat creepy uit en ik heb nog steeds niet het lef gehad om het te proberen", aldus Piet-Jan.
Lees verder na de advertentie
Fluffy pancakes
Oké, deze fluffy pancakes mogen dan een buitenproportioneel formaat aannemen: wij willen ze proeven. Waar we de kriebels krijgen van tako tamogo, krijgen we van deze pannenkoeken heel veel honger. Volgens Piet-Jan waren ze ook superlekker en superzacht. Wie heeft het recept?

Lees verder na de advertentie
Kakigori
Of er een ijshemel bestaat? Reken maar van yes! En Piet-Jan heeft 'm in Japan gevonden. Kakigori is een soort schaafijs waar een siroop overheen wordt gegoten. Vaak met smaken als mochi of rodebonen of meer tot de verbeelding sprekend: sakura (bloesem).
Lees verder na de advertentie
Fanta yoghurt-banaan
Dacht jij dat cola met kersensmaak al out of the box was? In Japan lachen ze erom! De écht gedurfde combinaties worden gemaakt in Japan. Denk aan Fanta yoghurt-banaan, Coca Cola Perzik of Fanta Melon. Wij raden aan om gewoon een heleboel flesjes te kopen en ze te onderwerpen aan een echte smaaktest.

Lees verder na de advertentie
Natto
"Het is heel plakkerig en slijmerig", begon Piet-Jan zijn verhaal. Hij had het over natto wat gefermenteerde sojabonen zijn. Het wordt op sushi gedaan, maar je kan het ook los kopen. Het komt met een zakje sojasaus en iets van mosterd of wasabi. Je moet het roeren tot het gaat schuimen. De smaak? "Een beetje nootachtig. En het schijnt supergezond te zijn!"
Genghis kan
In Sapporo is ghenghis kan een specialiteit. Je krijgt dan een kleine grill op tafel met stukjes vlees (vaak lam) en uien. Je moet het vlees dan zelf ter plekke aan tafel grillen, wat een hele gezellige sfeer geeft. Het concept is ontzettend populair in Japan!

Foto's en inspiratie: Piet-Jan Lentjes
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

10x Nederlandse kerstmarkten die iedereen wil bezoeken (en jij ook)

Dit nieuwe keurmerk van Snackspert bepaalt waar je écht moet snacken

Woodford Old Fashioned Week: Bar Cham uit Korea strijkt neer bij Sins of Sal

15x de beste cocktailbars in Amsterdam

11x de allerlekkerste hamburgers van Nederland

11x de beste restaurants voor kaasfondue in Nederland

Lunchen in Arnhem: dit zijn onze favoriete plekken

Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & tips

Restaurants in Delft: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Rotterdam: de beste hotspots & tips

Restaurants in Den Bosch: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Amersfoort: dit zijn de beste hotspots & tips

17x de beste pizzeria’s van Nederland

20x de beste wijnbars van Nederland

Restaurants in Arnhem: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Breda: dit zijn de beste hotspots & tips

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.


