6 dingen die je moet eten als je in Japan bent – als je durft!
Wie sushi al spannend vindt, kan beter hier stoppen met lezen. Voor iedereen die wél graag nieuwe dingen uitprobeert: deze bijzondere (en soms ook hele lekkere!) etenswaren hebben wij gespot in Japan.
Voor het maken van ons jaarlijkse Aziënummer sprokkelen we overal inspiratie en informatie bij elkaar. Onze vaste inspiratiebron is onze collega Piet-Jan van het magazine Gardeners' World. Hij reisde al meerdere keren af naar Japan en komt altijd met een hele lijst vol bijzondere gerechten en etenswaren thuis. Inclusief snacks om aan onze redactie te laten proeven!
Vorige maand verraste hij ons met CoRoRo gummiesnoepjes. Dat zijn een soort winegums, maar dan veel zachter. Ze zien eruit als overrijpe druiven. De smaak? Ont-zet-tend zoet. Wat hij nog meer spotte in Japan - maar niet voor ons meenam - zijn de volgende etenswaren:
Tako Tamogo
Van dit verhaal krijgen we nog steeds rillingen: "Op de vismarkt kwam ik een inktvis op een stokje met een kwartelei in het hoofd tegen. Het heet tako tamago (octopus ei). Het ziet er wat creepy uit en ik heb nog steeds niet het lef gehad om het te proberen", aldus Piet-Jan.Fluffy pancakes
Oké, deze fluffy pancakes mogen dan een buitenproportioneel formaat aannemen: wij willen ze proeven. Waar we de kriebels krijgen van Tako Tamogo, krijgen we van deze pannenkoeken heel veel honger. Volgens Piet-Jan waren ze ook superlekker en superzacht. Wie heeft het recept?Kakigori
Of er een ijshemel bestaat? Reken maar van yes! En Piet-Jan heeft 'm in Japan gevonden. Kakigori is een soort schaafijs waar een siroop overheen wordt gegoten. Vaak met smaken als mochi of rodebonen of meer tot de verbeelding sprekend: sakura (bloesem).Fanta yoghurt-banaan
Dacht jij dat cola met kersensmaak al out of the box was? In Japan lachen ze erom! De écht gedurfde combinaties worden gemaakt in Japan. Denk aan Fanta yoghurt-banaan, Coca Cola Perzik of Fanta Melon. Wij raden aan om gewoon een heleboel flesjes te kopen en ze te onderwerpen aan een echte smaaktest.Natto
"Het is heel plakkerig en slijmerig", begon Piet-Jan zijn verhaal. Hij had het over natto wat gefermenteerde sojabonen zijn. Het wordt op sushi gedaan, maar je kan het ook los kopen. Het komt met een zakje sojasaus en iets van mosterd of wasabi. Je moet het roeren tot het gaat schuimen. De smaak? "Een beetje nootachtig. En het schijnt supergezond te zijn!"Genghis Kan
In Sapporo is ghenghis kan een specialiteit. Je krijgt dan een kleine grill op tafel met stukjes vlees (vaak lam) en uien. Je moet het vlees dan zelf ter plekke aan tafel grillen, wat een hele gezellige sfeer geeft. Het concept is ontzettend populair in Japan! Foto's en inspiratie: Piet-Jan LentjesLees ook: 7x Japanse recepten om dit weekend te proberen
Advertentie
Onze tips
La Isla Bonita: zon, zee en Lobster Fest in Belize
Le Petit Chef: kleinste chef-kok ter wereld verovert Amsterdam
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in New York: de beste hotspots & tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Brugge: deze hotspots mag je niet missen
Restaurants in Eindhoven: dit zijn beste tips & hotspots
Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Australische BBQ: 5x recepten én tips
High tea in Nederland: dit zijn de leukste adresjes
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Riviercruises saai? Deze culinaire cruise niet!
Australische BBQ: alles over deze traditie
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.