Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Orzo met garnalen en feta

Orzo met garnalen en feta

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Orzo met garnalen en feta. Meer dan 30 minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke en gezonde gerecht!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Orzo met garnalen en feta. Meer dan 30 minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke en gezonde gerecht!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan met deksel en fruit er de knoflook en de chilivlokken 2-3 minuten in. Blus af met de tomaten en 200 ml water. Voeg een snuf zout en peper toe en breng aan de kook. Kook onafgedekt ca. 20 minuten tot de saus ingedikt is. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af.

  2. Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus en kook 2-3 minuten verder tot de garnalen roze kleuren. Verkruimel de feta erboven, leg een deksel op de pan en verwarm nog 2-3 minuten op laag vuur tot de feta zacht begint te worden. Verdeel de orzo over twee borden en schep de garnalen in tomatensaus erover. Garneer met de dille en serveer met de citroenpartjes.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!