Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Varkensrillettes

Varkensrillettes

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor erbij

Kunnen de feestdagen jou niet vroeg genoeg beginnen? Met dit gerecht trek je de voorbereidingen naar voren en heb je je handen vrij tijdens kerst. Voor de ultieme kerstvoorpret met een waanzinnig resultaat.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Doe het vlees, het ganzenvet, de knoflook, de gemalen peper, de takjes tijm, de laurierblaadjes, de witte wijn en een flinke snuf zout in een ovenbestendige pan samen met 150 ml water. Breng alles op middelhoog vuur aan de kook, dek de pan af en zet 3 uur in de oven tot het vlees botermals is.

  2. Zet een metalen vergiet boven een kom en giet alles erin. Haal het vlees uit het vergiet en doe het in een kom. Giet het opgevangen vocht in een hoge beker en zet apart. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en stamp kort met een pureestamper om kleine en grotere stukjes te krijgen.

  3. Verwijder zoveel mogelijk vet van het oppervlak van het opgevangen kookvocht en zet het vet apart. Schenk 125-150 ml van het vocht bij het vlees en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel het vlees over een terrinevorm (1 l inhoud) , 8 kleine schaaltjes (8-10 cm Ø) of 2 glazen potten (à 500 ml inhoud). Bestrooi het hele oppervlak met een laagje bieslook en lepel het vet over het vlees om het daarmee helemaal te bedekken. Zet enkele uren in de koelkast tot het vet gestold is. In de koelkast blijven ze enkele dagen houdbaar. Serveer de rillettes met geroosterd brood, cornichons en zilveruitjes.

Per portie: 354 kcal | 20 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)