
À la minute tiramisu met crispy chocolade
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Met tiramisu scoor je gegarandeerd punten. Deze variant zet je à la minute op tafel en maak je extra lekker met flinterdunne, knapperige chocoladeschotsen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt 3/4 van de chocolade au bain-marie. Hak 1/4 van de chocolade grof. Neem de chocolade van het vuur. Spatel de rest van de chocolade erdoorheen zodat deze langzaam smelt. Roer als de chocolade mooi glanst de cornflakes erdoorheen. Schenk het chocolademengsel op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier op. Rol met een deegroller de chocolade dun uit, ca. 2-3 mm. Bestrooi met een beetje grof zeezout. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
Klop de mascarpone los met de suiker en het vanille-extract tot een mooie dikte. Leg telkens 2 lange vingers in een diep bordje en schenk een kopje espresso (met eventueel een scheutje amaretto naar smaak) eroverheen. Schep een grote lepel van de mascarpone bovenop de lange vingers. Breek de krokante chocolade in grove stukken en steek in de mascarpone. Bestuif met cacaopoeder.









