
Aardappel-chocoladecake
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Jacques: "De aardappel en chocolade komen allebei uit Zuid-Amerika. De eerste was voedsel, de tweede leverde een goddelijke drank. Beide werden door de inheemse bevolking vereerd. Dat doen we ook met deze cake."
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de bakvorm in en bekleed die met bakpapier.
Meng de bloem, het bakpoeder, gemberpoeder, de piment en het zout.
Klop de boter in een aparte kom met een handmixer tot hij luchtig is, voeg dan de suiker toe en blijf kloppen tot hij heel licht is.
Klop de eidooiers er een voor een door, gevolgd door het vanille-extract.
Voeg de aardappelpuree, geraspte chocolade en gemalen amandelen toe en klop goed.
Spatel het bloemmengsel er voorzichtig doorheen en roer de melk erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de rest van het cakebeslag tot ze net gemengd zijn.
Doe het mengsel in de bakvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel.
Bak ongeveer 1 uur of tot een in de cake gestoken satéprikker er redelijk schoon uit komt. Als de bovenkant van de cake te bruin begint te worden voordat hij helemaal gaar is, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Laat de cake 15 tot 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster legt om volledig af te koelen. Garneer met cacaopoeder.
Aardappelbijbel
€ 34,99










