Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Beste ijssalons van Nederland

Amandelijs

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Serveer bolletjes amandelijs in opengesneden briochebroodjes en je hebt een typisch Siciliaanse lekkernij!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediƫnten

Serveer bolletjes amandelijs in opengesneden briochebroodjes en je hebt een typisch Siciliaanse lekkernij!
Serveertip
Bestrooi de bolletjes ijs eventueel met geroosterd amandelschaafsel.

Bereiding

  1. Wel de amandelen ca. 15 minuten in heet water. Giet ze af, dep ze droog en rooster ze in een droge koekenpan. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Meng er een scheutje melk doorheen zodat er een pasta ontstaat.

  2. Klop de eidooiers met de suiker romig en lichtgeel. Roer er in een straaltje 500 ml melk en de slagroom doorheen. Meng de amandelpasta erdoorheen. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot het wat dikker wordt, maar laat het niet koken. Laat het mengsel afkoelen.

  3. Doe de amandelroom in de ijsmachine en draai er ijs van.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!