Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Beste ijssalons van Nederland

Amandelijs

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Serveer bolletjes amandelijs in opengesneden briochebroodjes en je hebt een typisch Siciliaanse lekkernij!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Serveer bolletjes amandelijs in opengesneden briochebroodjes en je hebt een typisch Siciliaanse lekkernij!
Serveertip
Bestrooi de bolletjes ijs eventueel met geroosterd amandelschaafsel.

Bereiding

  1. Wel de amandelen ca. 15 minuten in heet water. Giet ze af, dep ze droog en rooster ze in een droge koekenpan. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Meng er een scheutje melk doorheen zodat er een pasta ontstaat.

  2. Klop de eidooiers met de suiker romig en lichtgeel. Roer er in een straaltje 500 ml melk en de slagroom doorheen. Meng de amandelpasta erdoorheen. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot het wat dikker wordt, maar laat het niet koken. Laat het mengsel afkoelen.

  3. Doe de amandelroom in de ijsmachine en draai er ijs van.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (4 stemmen)