Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Andijvie alla monachina

Andijvie alla monachina

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Snijd de onderkant van de andijvie, zodat hij in losse bladeren uiteenvalt. Was de andijvie in koud water. Laat de andijvie goed uitlekken. Wel de rozijnen ca. 15 minuten in warm water. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

  2. Pel de knoflook en plet de teentjes. Verhit de olijfolie en fruit er de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de andijvie toe en stoof hem in 6-8 minuten zacht. Laat de rozijnen uitlekken. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Hak de ansjovisfilets fijn.

  3. Voeg de pijnboompitten, de rozijnen, de peterselie, de ansjovis, de olijven en de kapperappels toe aan de andijvie. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!