Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zelf piccalilly maken

Zelf piccalilly maken: recept voor 1 pot

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal potten
1

Ingrediënten

Zelf piccalilly maken? Dat kan met dit lekkere recept. Deze smaakmaker heeft een zure smaak en bevat onder meer bloemkool en wortel. Bij heel veel maaltijden is dit potje vol geluk een welkome aanvulling. Het beste nieuws? Piccalilly is nog makkelijk te maken ook.

Bereiding

  1. Zelf piccalilly maken begint met het schoonmaken van de bloemkool. Verdeel hem vervolgens in kleine roosjes. Schil de wortel en snijd hem in blokjes. Pel de ui en snijd hem in ringen.

  2. Breng de azijn met 100 ml water aan de kook en voeg de bloemkool, de wortel en de ui toe. Laat het geheel ca. 4 minuten koken.

  3. De laatste stap voor zelf piccalilly maken. Roer de suiker, de bloem, het zout, de gembersiroop, de mosterd, het korianderzaad en de kerrie met 2 el water tot een glad mengsel. Giet het mengsel bij de kokende azijn en groenten en laat het geheel al roerend nog ca. 2 minuten koken tot het dik wordt. Laat de piccalilly afkoelen voor je hem gebruikt.

Per portie: 484 kcal | 102 g koolhydraten | 11 g eiwit | 2 g vet

Foto’s: Stephan van Raay. Uitgave: foodies februari 2013

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (5 stemmen)