
Aubergine milanese
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Milanese betekent letterlijk dat het op een Milaanse manier bereid is. Ofwel, met een knapperig, gepaneerd laagje aan de bovenkant. Net zoals de aubergine in dit gerecht!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bestrooi de snijvlakken van de aubergines met het zout en laat ca. 1 uur rusten. Dep de aubergines droog met keukenpapier.
Verhit 1-2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergines een paar minuten per zijde erin, tot ze goudkleurig zijn. Leg met een keukentang op een bord en laat afkoelen.
Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in het bakvet van de aubergines op middelhoog vuur. Bak de knoflook ca. 1 minuut erin.
Roer de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de oregano, de suiker, de kappertjes, de chilivlokken en het zout erdoorheen. Laat met het deksel op de pan ca. 30 minuten zachtjes koken, tot je een rijke saus hebt.
Doe de bloem op een bord en meng met zout en peper. Kluts de eieren met een scheutje water in een ondiepe kom en meng de panko, het knoflookpoeder, de oregano en de parmezaan in een andere ondiepe kom of op een bord.
Haal de aubergines door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal achtereenvolgens door het ei en de panko. Als je nog extra panko overhebt kun je de stappen met het ei en de panko herhalen. Je kunt de aubergines nu tot een dag in de koelkast bewaren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schenk olijfolie in een koekenpan tot de bodem bedekt is en verhit op middelhoog vuur.
Frituur de aubergines 2-3 minuten per zijde, tot ze krokant en goudkleurig zijn. Leg op een bakplaat en bak nog ca. 10 minuten in de oven, tot de aubergines zacht zijn.
Kook intussen de spaghetti in een grote pan gezouten, kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Haal de spaghetti met een keukentang uit het water en doe hem direct bij de saus.
Laat 1-2 minuten koken, zodat de saus de pasta goed bedekt. Verdeel over borden en leg de aubergines erop. Bestrooi met het basilicum en geschaafde parmezaan.









