Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Banoffeecrumble

Banoffeecrumble

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Drukke dagen door je werk, kinderen en hobby’s? Met dit heerlijke en snelle dessert zet je binnen een handomdraai toch een heerlijke afsluiter van het diner op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Drukke dagen door je werk, kinderen en hobby’s? Met dit heerlijke en snelle dessert zet je binnen een handomdraai toch een heerlijke afsluiter van het diner op tafel.

Bereiding

  1. Snijd de bananen schuin in plakken van ½ cm dik en verdeel over een ovenschaal (ca. 22 x 22 cm). Besprenkel met het citroensap, bestrooi met 2 el basterdsuiker en schep voorzichtig om.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de rest van de suiker, de boter, de bloem en de havermout in een kom. Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten. Voeg de honing en een snuf zout toe en meng met een tafelmes alles met elkaar. Roer de chocolade erdoorheen en strooi het mengsel in een gelijkmatige laag over de banaan.

  3. Bak ca. 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudkleurig en krokant is. Laat even afkoelen en serveer warm met slagroom, custard of ijs.

Per portie: 366 kcal | 51 g koolhydraten | 4 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best en Miguel Barclay Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!