Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Banoffeecrumble

Banoffeecrumble

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Drukke dagen door je werk, kinderen en hobby’s? Met dit heerlijke en snelle dessert zet je binnen een handomdraai toch een heerlijke afsluiter van het diner op tafel.

Bereiding

  1. Snijd de bananen schuin in plakken van ½ cm dik en verdeel over een ovenschaal (ca. 22 x 22 cm). Besprenkel met het citroensap, bestrooi met 2 el basterdsuiker en schep voorzichtig om.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de rest van de suiker, de boter, de bloem en de havermout in een kom. Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten. Voeg de honing en een snuf zout toe en meng met een tafelmes alles met elkaar. Roer de chocolade erdoorheen en strooi het mengsel in een gelijkmatige laag over de banaan.

  3. Bak ca. 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudkleurig en krokant is. Laat even afkoelen en serveer warm met slagroom, custard of ijs.

Per portie: 366 kcal | 51 g koolhydraten | 4 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best en Miguel Barclay Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)