Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Basterdsuikercake

Basterdsuikercake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Door de basterdsuiker te karamelliseren, krijgt de cake niet alleen een prachtige kleur maar ook een extra rijke smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal cakes
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Door de basterdsuiker te karamelliseren, krijgt de cake niet alleen een prachtige kleur maar ook een extra rijke smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier. Klop of roer de lichte basterdsuiker, de olie, de eieren, de Griekse yoghurt of zure room, het bakpoeder, de baksoda, het amandelmeel, de bloem en de vanille door elkaar. Verdeel over de bakvorm, strijk glad en bak 35-40 minuten in de oven, tot de bovenkant stevig voelt en terugveert als je erop duwt en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en stort de cake op een plank.

  2. Smelt de boter en de donkere basterdsuiker in een pan, breng aan de kook en laat ca. 2 minuten koken. Klop de poedersuiker erdoorheen – gebruik je hiervoor een houten lepel, dan wordt het glazuur donkerder en dikker, gebruik je een handmixer, dan wordt het glazuur lichter en luchtiger (voeg eventueel wat melk toe om hem nog luchtiger te maken). Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en laat ca. 15 minuten uitharden. Snijd in blokjes of reepjes en serveer.

Per portie: 270 kcal | 32 g koolhydraten | 4 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Ella Miller Styling: Davinia Perkins Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!