Basterdsuikercake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier. Klop of roer de lichte basterdsuiker, de olie, de eieren, de Griekse yoghurt of zure room, het bakpoeder, de baksoda, het amandelmeel, de bloem en de vanille door elkaar. Verdeel over de bakvorm, strijk glad en bak 35-40 minuten in de oven, tot de bovenkant stevig voelt en terugveert als je erop duwt en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en stort de cake op een plank.
Smelt de boter en de donkere basterdsuiker in een pan, breng aan de kook en laat ca. 2 minuten koken. Klop de poedersuiker erdoorheen – gebruik je hiervoor een houten lepel, dan wordt het glazuur donkerder en dikker, gebruik je een handmixer, dan wordt het glazuur lichter en luchtiger (voeg eventueel wat melk toe om hem nog luchtiger te maken). Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en laat ca. 15 minuten uitharden. Snijd in blokjes of reepjes en serveer.