Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bombay kraut

Bombay kraut

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Sanne Zwart: "Deze zuurkool vind ik niet alleen in de stamppot lekker, maar juist ook bij een linzenstoof of curry. Ik roer de zuurkool op het laatste moment kort door het warme gerecht. De zuurkool warmt wel op, maar wordt niet te heet. Op die manier hoop ik nog wat levende micro-organismen binnen te krijgen."

Bereiding

  1. Snijd de witte kool in kwarten. Verwijder het hart en snijd de kwarten in heel fijne reepjes. Hak de sjalot grof en snijd de wortel in halve plakjes. Snijd of rasp de knoflook. In totaal heb je ongeveer 750 gram gesneden groente nodig.

  2. Doe de witte kool, sjalot, wortel, knoflook, kerrie masala en het paprikapoeder in een kom. Voeg de bloemkoolroosjes toe.

  3. Weeg 2% van het totaalgewicht (zonder kom) af aan zout, voeg het zout toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

  4. Kneed het mengsel met flink veel kracht tot er vocht uitkomt. Doe het koolmengsel in een fermentatiepot en duw stevig aan tot alle lucht eruit is en de groente volledig onder het eigen vocht staat. Voeg een klein scheutje water toe als dat nodig is om de groente ondergedompeld te krijgen, of verzwaar de groente.

  5. Sluit de pot af. Gebruik een deksel met waterslot of laat het gas af en toe ontsnappen. Als je het deksel opent, zorg dan wel dat de groente goed onder water staat voordat je de pot weer sluit. Je Bombay Kraut heeft minimaal 3 weken nodig. Proef na 3 weken. Vind je de zuurkool goed? Zet hem dan in de gesloten pot in de koelkast. Bombay Kraut is weken tot maanden houdbaar.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Zuurgoed

€ 24,99
zuurgoed