Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bouillon voor ramen

Bouillon voor ramen

  • Gemiddeld

  • ca. 6 uur bereidingstijdca. 6 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Knip de kombu een paar keer in met een schaar. Verhit de kombu met 2 l water tot net onder het kookpunt en laat hem ca. 1 uur trekken. Verhit intussen de olie in een pan en rooster hetĀ  varkensvlees goudbruin. Verwijder de kombu uit de bouillon.

  2. Voeg het varkensvlees toe aan de bouillon en breng hem aan de kook. Pel de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Voeg de ui, de knoflook en de gember toe aan de bouillon. Was de lente-uitjes, snijd het groen af en voeg de witte delen toe aan de bouillon, bewaar het groen voor de garnering. Laat het geheel op laag vuur ca. 4-5 uur zachtjes pruttelen. Verwijder tussendoor met een schuimspaan onzuiverheden van het oppervlak.

  3. Zeef de bouillon en breng hem op smaak met zout. Snijd het vlees van de botten en bewaar het voor bij de ramen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!