
Bramentaartjes met amandel
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 33 uur wachttijdca. 33 u. wachttijd
Wil je iedereen verrassen met taartjes die smaken alsof ze rechtstreeks van de bakker komen? Probeer dan dit recept van bakkerij Fort Negen: een heerlijk taartje van bramen en amandel dat gegarandeerd in de smaak valt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Rooster voor de amandelcrème de amandelen en pompoenpitten in een droge koekenpan tot de amandelen goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Meng het mengsel met de maizena en een snuf zout in een keukenmachine en maal tot een fijn poeder.
Klop de roomboter met de kristalsuiker in een standmixer met vlinderhaak licht en luchtig. Voeg een voor een het ei toe en mix tot het goed gemengd is.
Voeg, terwijl de machine langzaam mixt, het amandelpoeder toe. Mix tot het goed gemengd is.
Voeg geleidelijk de rum toe en mix nog 1 minuut op de hoogste snelheid. Schep de amandelcrème in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
Meng voor de sablé de roomboter, kristalsuiker en een snufje zout in de kom van de standmixer met vlinderhaak. Voeg de eidooier toe en mix tot het goed gemengd is. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
Meng tot je geen droge bloem meer ziet. Schep het deeg op een vel vershoudfolie en pak goed in. Duw tot een platte schijf en laat 24 uur rusten in de koelkast.
Meng voor de bramencompote de bramen met de kristalsuiker in een steelpan. Kook op laag vuur tot de bramen helemaal uit elkaar vallen.
Roer de maizena met een theelepel water tot een papje. Schep wat van de bramen door het maizenapapje en roer door tot je geen klontjes meer ziet.
Schep alles terug bij de bramen in de steelpan en roer door. Kook de compote nog 2 minuten, tot de compote dikker wordt. Schep in een spuitzak en laat minimaal 6 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 160 °C. Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dik. Vet een siliconen bakvorm met platte, ronde holtes in met wat roomboter.
Steek ringen uit het deeg die even groot zijn als de holtes van je vorm. Leg de deegcirkels in de vorm. Bak de sablé 10 minuten in de oven. Laat daarna 10 minuten afkoelen in de vorm.
Spuit de amandelcrème op de taartbodems tot de vormpjes voor 3⁄4 vol zitten. Spuit dan een laagje bramencompote op de amandelcrème die bijna tot aan de rand komt.
Zet het amandelschaafsel verticaal in de rand rondom de bramencompote. Verlaag de oventemperatuur tot 150 °C en bak de taartjes nog 1 uur. Laat ze daarna 2 uur afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt.
Fort Negen
€ 70,-









