Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
30 stuks brie-jalapeñopoppers met een rolletje spek eromheen

Brie-jalapeñopoppers

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Deze gevulde jalapeño's zien er niet alleen gezellig uit op de borrelplank, ze zien er ook nog eens gezellig uit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
30

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze gevulde jalapeño's zien er niet alleen gezellig uit op de borrelplank, ze zien er ook nog eens gezellig uit.
Serveertip
Deze heerlijke brie-jalapeñopoppers zijn ideaal voor op een borrelplank, samen met andere lekkere borrelhapjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Snijd elke jalapeño voorzichtig door het steeltje doormidden en schraap de zaadlijsten eruit.

  2. Snijd de brie in stukjes die strak in elke jalapeño passen. Vul de jalapeño’s met de brie. Prop de jalapeño’s niet te vol, dan loopt de kaas eruit.

  3. Leg een plakje pancetta op een snijplank en gebruik de achterkant van een mes om het wat langer en dunner te trekken. Snijd in de lengte in tweeën. Wikkel elke peper in een half plakje pancetta.

  4. Leg de jalapeño’s op een bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven, tot de pancetta krokant is en de pepers beetgaar. Laat even afkoelen voor je ze serveert.

Per stuk: 30 kcal | 2 g eiwit | 2 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Fotografie: Karen Thomas, Shoot director: Gillian McNeill, Styling: Jo Harris, Foodstyling: Nicola Roberts

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!