Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Brinjal – ingelegde aubergine

Brinjal – ingelegde aubergine

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de masalapasta

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Doe de aubergines in een vergiet boven een kom en bestrooi royaal met zout. Laat ca. 1 uur uitlekken. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergine.

  2. Doe alle ingrediënten voor de masalapasta in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pasta.

  3. Verhit de olie in een braadpan of wok op middelhoog vuur en fruit er de knoflook 1 minuut in. Voeg de kerrieblaadjes en de masalapasta toe en fruit al roerend 5 minuten verder. Voeg de basterdsuiker toe en laat hem oplossen. Voeg de uitgelekte aubergine, het chilipoeder, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en kook 4-5 minuten. Zet het vuur laag en laat afgedekt 20-25 minuten sudderen tot de aubergine zacht en gaar is en de olie op het oppervlak komt te drijven. Laat afkoelen en schep in een gesteriliseerde pot. Zet de pot 1 week in de koelkast, daarna is de aubergine klaar voor gebruik.

Per portie: 52 kcal | 4 g koolhydraten | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!