
Er gaat niets boven een broodje met carpaccio, rucola en zelfgemaakte pesto. Met dit recept maak je 'm nog lekkerder dan in de lunchroom!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de knoflook met het zout in een vijzel en stamp tot een grove pasta. Voeg de pijnboompitten en het basilicum toe. Stamp het basilicum en de pijnboompitten fijn tot je een smeuïge pasta hebt. Voeg geleidelijk de olijfolie toe en blijf goed roeren met de vijzel zodat de saus een beetje emulgeert. Roer als laatste de grana padano erdoorheen.
Bak de meergranenbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig in de oven.
Snijd de biefstuk in plakken van ca. ½ cm dik, let daarbij op dat je haaks op de draad van het vlees snijd. Leg telkens 2 van de plakken biefstuk op een stuk folie of bakpapier. Leg er een tweede stuk folie of bakpapier op en plet het vlees voorzichtig door er met bv een steelpan op te kloppen. Herhaal met alle plakjes vlees.
Meng 1 el van de pesto met het citroensap en de mayonaise. Maak de sla aan met dit mengsel. Neem de broodjes uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Snijd ze overdwars open en beleg met de salade en de plakjes vlees. Bestrooi het vlees met zout en peper en schep er royaal de pesto overheen. Maak af met pijnboompitten en geraspte grana padano.

De desembroden van SlooOW zitten bomvol smaak doordat ze in de bakkerij lekker lang rijzen. Daarna hoef jij ze thuis alleen nog maar even af te bakken. Verkrijgbaar bij Jumbo, Picnic, Dekamarkt, Hoogvliet, Vomar, Dirk en via onze boodschappenmandje bij de recepten kopen.










