Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Buffalo-chickendip

Buffalo-chickendip

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Een unieke dip waar je net wat meer indruk mee maakt dan eentje uit de supermarkt. Geloof ons, hier zal iedereen van blijven smullen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een unieke dip waar je net wat meer indruk mee maakt dan eentje uit de supermarkt. Geloof ons, hier zal iedereen van blijven smullen!
Tip
Lekker om te serveren met bleekselderij, tortillachips of zelfgemaakte pretzelbolletjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Klop in een grote kom de roomkaas, de hot sauce, de zure room, wat zout en flink wat peper door elkaar.

  2. Verbrokkel de helft van de blauwe kaas erboven en voeg het uienpoeder, de bieslook, de kip en het witte deel van de lente-ui toe. Meng goed met elkaar.

  3. Lepel het mengsel in een diepe ovenschaal en bestrooi met de rest van de blauwe kaas en de mozzarella. Bak ca. 20 minuten en zet in de laatste 3-5 minuten de grill aan om de bovenkant een goudbruin korstje te geven. Laat ca. 10 minuten staan voor serveren.

Per portie: 265 kcal | 3 g koolhydraten | 15 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz en Anna Glover Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!