Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Butter Chicken van Tilda

Butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander

In samenwerking metĀ Tilda
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Butter chicken is een klassieker uit de Indiase keuken. Het gerecht is ontstaan in de iconische restaurants in Oud Delhi, waar de kip werd gegrild in een tandoor (oven) en werd geserveerd in een milde, romige saus van tomaat en boter.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Butter chicken is een klassieker uit de Indiase keuken. Het gerecht is ontstaan in de iconische restaurants in Oud Delhi, waar de kip werd gegrild in een tandoor (oven) en werd geserveerd in een milde, romige saus van tomaat en boter.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes in ca. 3 minuten rondom goudbruin.

  3. Voeg de zak Tilda Butter Chicken toe aan de pan, samen met de gesneden trostomaten en de boter. Laat 10 minuten stoven op laag vuur.

  4. Maak de saus af met een swirl yoghurt en de gehakte koriander. Serveer de butter chicken met de basmatirijst.

Per portie: 521 kcal | 58 g koolhydraten | 27 g eiwit | 19 g vet

Wat vind jij van dit recept?

2.9 / 5.0 (44 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!