Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Chili-sinaasappelgarnalen spiesjes van de barbecue

Chili-sinaasappelgarnalen

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Chili en sinaasappel vormen samen een verrassend lekkere combinatie. Probeer het zelf eens met deze zomerse spiesjes. Ze zijn in een handomdraai klaar en ook nog eens super smaakvol.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • houten of metalen spiesjes
Chili en sinaasappel vormen samen een verrassend lekkere combinatie. Probeer het zelf eens met deze zomerse spiesjes. Ze zijn in een handomdraai klaar en ook nog eens super smaakvol.
Variatietip
Ideaal om wat variatie aan te brengen op je barbecue, naast alle klassieke grillgerechten.

Bereiding

  1. Marineer de garnalen met de chilivlokken, de sinaasappelschil, het -sap, wat zout en de olie. Rijg de garnalen en de rode-uipartjes om en om aan spiesjes.

  2. Bereid de Big Green Egg met de EGGspander voor met op het onderste niveau het rvs-rooster en op het middelste niveau het halve rvs-rooster en verhit tot 200°C.

  3. Grill de garnalenspiesen ca. 1 minuut per zijde op het onderste rvs-rooster. Verplaats daarna naar het middelste rvs-rooster en gaar nog ca. 2 minuten. Serveer met aioli.

Per portie: 146 kcal | 2 g koolhydraten | 18 g eiwit | 6 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!