
Ben je op zoek naar een snel hoofdgerecht dat makkelijk te maken is? Dan zijn deze recepten met orzo wat voor jou. Van soep tot stoof: deze orzo recepten zijn allemaal gemaakt in één pan.
Lees verder na de advertentie
Als er een ingrediënt is dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen dan is het orzo wel. Deze pastasoort kom je in steeds meer recepten tegen en wij snappen goed waarom. Want orzo recepten zijn vaak snel, makkelijk en erg lekker. De onderstaande hoofdgerechten heb je stuk voor stuk binnen een mum van tijd op tafel staan.
En het beste? Het zijn allemaal eenpansgerechten. Dat scheelt niet alleen afwas maar zorgt er ook nog eens voor dat deze gerechten bomvol smaak zijn. Door de orzo in de saus te koken, zuigt de pasta zich namelijk vol met saus. Zo proef je de ingrediënten bij elke hap terug
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten met orzo
Benieuwd? Ga dan snel aan de slag met deze heerlijke orzo recepten:

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa
Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak.

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan
Een lange dag achter de rug? Dan is een kommetje soep alles wat je wil. Deze boerenkoolsoep is niet alleen gezond maar ook nog eens lekker vullend door de orzo. Een maaltijdsoep op zijn best!

Orzo met garnalen en feta
Wist je dat orzo oorspronkelijk uit Griekeland komt? Hier wordt het ook wel kritharaki genoemd. Dit recept is orzo Griekse stijl. Met flink veel feta en een handjevol dille.

Orzo met paprika en olijven
Geen eenpansgerecht maar een bakplaat. Al kan je dit recept natuurlijk ook in een ovenbestendige pan maken. De mediterrane ingrediënten maken dat we dit gerecht elke dag wel zouden willen eten.

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven
Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Citroensoep
Kan je weerstand wel een boost gebruiken? Dan is deze citroensoep alles wat je wilt. De kippenbouillon met citrus zorgt ervoor dat jij je zo weer beter voelt. Dit komt door de heilzame werking van de ingrediënten. Probeer maar!

Vispannetje met orzo en bimi uit de oven
Geef het klassieke vispannetje een twist en maak het met orzo en bimi. Zo uit de oven staat ‘ie binnen een half uur al op tafel! Niet voor niets is dit een van onze favoriete eenpansgerechten met orzo.

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa
Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak. Sla deze stap in het recept dus zeker niet over. Ook niet als je haast hebt. De oven doet toch het meeste werk. In de tussentijd kan je de kruidensalsa maken.
Ingrediënten
Voor de saus
Voor de kruidensalsa
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de ingrediënten voor de saus in een ondiepe ovenschaal (2 l inhoud). Voeg zout en peper toe, meng door elkaar en zet ca. 30 minuten in de oven tot de tomaten geslonken en een beetje goudbruin zijn. Verwijder de takjes van de tomaten en blend het tot een gladde saus met een staafmixer.
Mix ondertussen de ingrediënten voor de kruidensalsa in een blender of keukenmachine met de pulseknop grof. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en meng er de orzo en 200 ml water doorheen. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de orzo gaar is en lekker stevig is in de saus. Voeg 2 el vermout toe en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verwijder het zwartgeblakerde basilicum.
Verdeel de orzo over serveerkommen, meng de kruidensalsa erdoorheen en bestrooi met zout en peper.
Onze tips

Eenpansgerechten: snel, makkelijk en ontzettend lekker

Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel

Snelle eenpansgerechten: 5x recepten

5x typisch Griekse gerechten die je meteen wilt maken

Wijn drinken als een pro? SommelJJ deelt zijn toegankelijke tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.