Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Orzo recepten: heerlijke gerechten uit één pan

Ben je op zoek naar een snel hoofdgerecht dat makkelijk te maken is? Dan zijn deze recepten met orzo wat voor jou. Van soep tot stoof: deze orzo recepten zijn allemaal gemaakt in één pan.

Lees verder na de advertentie

Als er een ingrediënt is dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen dan is het orzo wel. Deze pastasoort kom je in steeds meer recepten tegen en wij snappen goed waarom. Want orzo recepten zijn vaak snel, makkelijk en erg lekker. De onderstaande hoofdgerechten heb je stuk voor stuk binnen een mum van tijd op tafel staan.

En het beste? Het zijn allemaal eenpansgerechten. Dat scheelt niet alleen afwas maar zorgt er ook nog eens voor dat deze gerechten bomvol smaak zijn. Door de orzo in de saus te koken, zuigt de pasta zich namelijk vol met saus. Zo proef je de ingrediënten bij elke hap terug

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Recepten met orzo

Benieuwd? Ga dan snel aan de slag met deze heerlijke orzo recepten:

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak.

Naar het recept
Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Een lange dag achter de rug? Dan is een kommetje soep alles wat je wil. Deze boerenkoolsoep is niet alleen gezond maar ook nog eens lekker vullend door de orzo. Een maaltijdsoep op zijn best!

Naar het recept
Orzo met garnalen en feta

Orzo met garnalen en feta

Wist je dat orzo oorspronkelijk uit Griekeland komt? Hier wordt het ook wel kritharaki genoemd. Dit recept is orzo Griekse stijl. Met flink veel feta en een handjevol dille.

Naar het recept
vegetarisch weekmenu Orzo met paprika en olijven

Orzo met paprika en olijven

Geen eenpansgerecht maar een bakplaat. Al kan je dit recept natuurlijk ook in een ovenbestendige pan maken. De mediterrane ingrediënten maken dat we dit gerecht elke dag wel zouden willen eten.

Naar het recept
Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Naar het recept
citroensoep

Citroensoep

Kan je weerstand wel een boost gebruiken? Dan is deze citroensoep alles wat je wilt. De kippenbouillon met citrus zorgt ervoor dat jij je zo weer beter voelt. Dit komt door de heilzame werking van de ingrediënten. Probeer maar!

Naar het recept
Vispannetje met orzo en bimi uit de oven

Vispannetje met orzo en bimi uit de oven

Geef het klassieke vispannetje een twist en maak het met orzo en bimi. Zo uit de oven staat ‘ie binnen een half uur al op tafel! Niet voor niets is dit een van onze favoriete eenpansgerechten met orzo.

Naar het recept
Foodies favoriet
Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak. Sla deze stap in het recept dus zeker niet over. Ook niet als je haast hebt. De oven doet toch het meeste werk. In de tussentijd kan je de kruidensalsa maken.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

350 g orzo
zout en peper

Voor de saus

1 kg kleine tomaten aan de tak
4 teentjes knoflook – gepeld
1 bosje basilicum
3 el rodewijnazijn
1 el suiker
1 rode of groene peper – fijngehakt
150 ml + 2 el vermout

Voor de kruidensalsa

1 bosje basilicum
1 bosje platte peterselie
1 handje munt
1 teentje knoflook
evt. 30 g grana padano – geraspt
100 ml olijfolie extra vierge
1 citroen – geraspte schil en sap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de ingrediënten voor de saus in een ondiepe ovenschaal (2 l inhoud). Voeg zout en peper toe, meng door elkaar en zet ca. 30 minuten in de oven tot de tomaten geslonken en een beetje goudbruin zijn. Verwijder de takjes van de tomaten en blend het tot een gladde saus met een staafmixer.

  2. Mix ondertussen de ingrediënten voor de kruidensalsa in een blender of keukenmachine met de pulseknop grof. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en meng er de orzo en 200 ml water doorheen. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de orzo gaar is en lekker stevig is in de saus. Voeg 2 el vermout toe en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verwijder het zwartgeblakerde basilicum.

  4. Verdeel de orzo over serveerkommen, meng de kruidensalsa erdoorheen en bestrooi met zout en peper.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!