Tomatenorzo met köfte, yoghurt en pul-biberboter
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe het gehakt in een grote kom, bestrooi met zout en peper en kneed het met je handen door. Vorm ca. 40 enigszins langwerpige balletjes van ca. 13 g per stuk van het gehakt en houd apart.
Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui er 5-6 minuten in tot hij zachter en goudkleurig is. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten tot hij zachter, maar niet verkleurd is.
Voeg de köfte toe aan de pan en bak 6-7 minuten tot ze rondom bruin zijn. Roer niet te veel in de pan – dan kunnen de köfte kapotgaan. Schud in plaats daarvan met de pan om ze om te draaien.
Voeg het paprikapoeder, de oregano, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de suiker toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud met de pan om alles te mengen en laat 5-6 minuten koken. Roer de köfte er voorzichtig doorheen (als het goed is zijn ze daar nu stevig genoeg voor). Leg het deksel op de pan en laat ca. 10 minuten koken.
Neem het deksel van de pan, strooi de orzo over de saus en schenk er 500 ml water bij. Roer goed door. Kook ca. 20 minuten tot de orzo gaar is en het vocht heeft opgenomen.
Smelt de boter in een klein pannetje op middellaag vuur, voeg de pul biber toe en neem van het vuur. Laat even trekken. Wentel de pan tussendoor een paar keer. Serveer de orzo en de köfte, lepel de Griekse yoghurt erop en besprenkel met de pul-biberboter.