Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kip marbella met orzo

Kip marbella met orzo

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Aantal personen
3

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 1 grote diepvrieszak (optioneel)
Kip marbella is afkomstig uit de Amerikaanse keuken en is een mix van mediterrane smaken met zoete en hartige ingrediënten. In dit recept gebruiken we dadels en olijven, welke heerlijk samen gaan.

Bereiding

  1. Doe de kip, de knoflook, de oregano, de azijn, de olie, de dadels, de olijven, de kappertjes, de laurier, zout en peper in een ondiepe kom of grote diepvrieszak, schep goed om en laat een paar uur, maar liever een nacht in de koelkast marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Leg de kip in een enkele laag in een ondiepe ovenschaal en lepel de marinade eromheen. Bestrooi het vel van de kip met de suiker en schenk de wijn om de kip heen (niet eroverheen).

  3. Bak ca. 1 uur in de oven. Schep na ca. 30 minuten het bakvocht op de kip.

  4. Kook intussen de orzo beetgaar, giet af en schep om met de boter en het grootste deel van de kruiden. Strooi de rest van de kruiden over de kip en serveer met de orzo.

Per portie: 605 kcal | 63 g koolhydraten | 32 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Liam Desbois Styling: Luis Peral Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)