![Kip marbella met orzo](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2025/01/Kip-marbella-met-orzo-scaled.jpg)
Kip marbella met orzo
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Bereiding
Doe de kip, de knoflook, de oregano, de azijn, de olie, de dadels, de olijven, de kappertjes, de laurier, zout en peper in een ondiepe kom of grote diepvrieszak, schep goed om en laat een paar uur, maar liever een nacht in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Leg de kip in een enkele laag in een ondiepe ovenschaal en lepel de marinade eromheen. Bestrooi het vel van de kip met de suiker en schenk de wijn om de kip heen (niet eroverheen).
Bak ca. 1 uur in de oven. Schep na ca. 30 minuten het bakvocht op de kip.
Kook intussen de orzo beetgaar, giet af en schep om met de boter en het grootste deel van de kruiden. Strooi de rest van de kruiden over de kip en serveer met de orzo.