Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de saus

Voor de kruidensalsa

Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de ingrediënten voor de saus in een ondiepe ovenschaal (2 l inhoud). Voeg zout en peper toe, meng door elkaar en zet ca. 30 minuten in de oven tot de tomaten geslonken en een beetje goudbruin zijn. Verwijder de takjes van de tomaten en blend het tot een gladde saus met een staafmixer.

  2. Mix ondertussen de ingrediënten voor de kruidensalsa in een blender of keukenmachine met de pulseknop grof. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en meng er de orzo en 200 ml water doorheen. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de orzo gaar is en lekker stevig is in de saus. Voeg 2 el vermout toe en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verwijder het zwartgeblakerde basilicum.

  4. Verdeel de orzo over serveerkommen, meng de kruidensalsa erdoorheen en bestrooi met zout en peper.

Per portie: 661 kcal | 78 g koolhydraten | 13 g eiwit | 27 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!