Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
vegetarisch weekmenu Orzo met paprika en olijven

Orzo met paprika en olijven

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Simpel, snel én ontzettend lekker. Daarnaast doet de oven het meeste werk voor je, de pasta gaart namelijk tijdens het bakken. Ideaal dus voor doordeweeks!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de hele paprika’s, de sjalotten, de knoflook, de tijm en de rozemarijn in een braadslee en meng met de olijfolie. Rooster het geheel 20 minuten in de oven.

  2. Voeg de orzo, de bouillon en de olijven toe aan de braadslee en zet het geheel 20-25 minuten terug in de oven, tot de orzo gaar is. Bestrooi daarna met de dille, wat zout en versgemalen peper. Serveer vervolgens met de citroenpartjes. Zet de hele schaal op tafel en laat iedereen zelf de paprika’s uitpluizen en alles door elkaar mengen op het bord.

Receptuur en foodstyling: Victor de Launay Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (2 stemmen)