Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Orzo puttanesca met basilicumblaadjes en zwarte olijven

Orzo puttanesca

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Zin in een snelle en verrassende maaltijd uit de airfryer? Deze orzo is eenvoudig te maken en barst van de smaak. Perfect voor drukke dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een lekker bord comfort food.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer
Zin in een snelle en verrassende maaltijd uit de airfryer? Deze orzo is eenvoudig te maken en barst van de smaak. Perfect voor drukke dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een lekker bord comfort food.

Bereiding

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  2. Verwarm de airfryer tot 180°C. Spray de bak in met een beetje olie en doe de knoflook, rode peper, ui en ansjovis in de airfryer. Bak dit 5 minuten tot de ui glazig begint te zien.

  3. Schep de gekookte orzo in de airfryer en voeg hier de tomato frito, kappertjes, olijven en oregano aan toe.

  4. Schep alles goed om en bak de orzo puttanesca in 10 minuten helemaal gaar. Schep halverwege de baktijd het gerecht een keertje om. Breng op smaak met zout en peper.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (6 stemmen)
Uit het boek

Het airfryerboek

€ 22,99
Het airfryerboek - Sabine Koning
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!