Bereiding

Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je. 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit 1 el olijfolie in een ovenschaal (ca. 30 cm ø). Bak de chorizo in 4-5 minuten krokant in de ovenschaal op het fornuis. Zet het vuur laag en voeg de ui, de knoflook en de tijm toe. Fruit het geheel 10 minuten tot de ui zacht is.
  2. Voeg de orzo toe en meng goed tot alle korrels met de olie bedekt zijn. Voeg de cider, de bouillon en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en zet het geheel 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en leg de kabeljauwfilets op de orzo en druk ze er een beetje in. Bak het geheel nog 15 minuten in de oven, tot de orzo en de kabeljauw gaar zijn.
  3. Meng de peterselie met de ciderazijn en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing over de vis en de orzo voor het serveren.

Per portie: ca. 507 kcal
47 g eiwit | 21 g vet | 28 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covel