Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Vispannetje met orzo en bimi uit de oven

Vispannetje met orzo en bimi uit de oven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit ½ el olie in een diepe, ovenbestendige koekenpan en fruit er de ui in ca. 5 minuten zacht in. Voeg het paprikapoeder, ½-1 el chipotlepasta, de bimi en de hete bouillon toe. Roer de orzo erdoorheen. Zet de pan 10 minuten in de oven.

  2. Roer de erwten en de helft van de verse kruiden erdoorheen. Maak twee kuiltjes in de orzo en leg de visfilets erin. Bestrooi de vis met wat extra gerookte-paprikapoeder, besprenkel met wat olie en bestrooi met zout en peper. Zet de pan nog 8-10 minuten in de oven tot de vis gaar is en de orzo zacht is. Roer de overige verse kruiden door de yoghurt. Serveer de orzo met de vis en de kruidenyoghurt.

Per portie: 618 kcal | 78 g koolhydraten | 57 g eiwit | 6 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)