
Koreaanse pittige ramen
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
Kook de eieren 6 tot 8 minuten, tot ze de gewenste garing hebben. Na 6 minuten is de dooier zacht en na 8 minuten hard, maar het hangt af van het formaat van het ei. Leg de gekookte eieren in ijskoud water zodat ze niet doorgaren. Pel de eieren en snijd in de lengte doormidden. Ze warmen later weer op in de bouillon.
Klop alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom door elkaar en schep de kip erdoor. Laat marineren terwijl je de ui bakt, of maximaal 4 uur afgedekt in de koelkast als dat beter uitkomt. Verhit de sesamolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en kastanjechampignons toe en bak 5 minuten; voeg enoki als je die gebruikt vlak voor het serveren toe, want die zijn zo gaar. Voeg de gemarineerde kip met alle marinade toe en bak regelmatig roerend circa 3 minuten, tot de kip voor 80 procent gaar is.
Schenk de bouillon erbij en breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook. Laat intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking wellen. Doe dit niet te lang, want dan worden ze zompig en vallen ze uit elkaar. Ze moeten een beetje al dente zijn, want ze garen nog door in de hete bouillon. Breng de bouillon indien nodig verder op smaak met zout.
Verdeel de noedels over vier grote kommen. Voeg aan elke kom wat kip, bouillon en eventueel twee halve eieren toe. Garneer met de lente-ui en eventueel chilipepers, koriander en extra groenten, zoals rode paprika.
The Curry Guy Kip
€ 24,95