Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Chinese gestoofde ossenstaart

Chinese gestoofde ossenstaart

  • Eenvoudig

  • ca. 5 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 5 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Kneus de citroengrasstengels. Meng de knoflook, de gember en het citroengras met de suiker, de steranijs, de kruidnagels en de gedroogde pepers. Schenk de sojasaus en de bouillon erbij.

  2. Bestrooi de ossenstaart met zout en peper. Verhit de olie in een ovenbestendige pan of braadslee en braad er portiegewijs de ossenstaart rondom goudbruin in. Neem het vlees uit de pan en houd apart. Blus de pan af met de shaoxing rijstwijn.

  3. Voeg het bouillon-specerijenmengsel toe en meng goed. Leg het vlees in de saus en leg het deksel op de pan. Stoof de ossenstaart in ca. 4 uur en 30 minuten zacht en gaar in de oven. Draai het vlees na ca. 2 uur om.

  4. Neem het vlees uit de saus. Schep eventueel (een deel van) het vet van de saus. Zeef de saus en schenk hem terug in de pan. Leg het vlees weer in de saus.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Maak de shiitakes schoon, snijd ze naar gelang de grootte doormidden of in vieren en voeg ze toe aan de saus. Zet het geheel afgedekt met het deksel ca. 30 minuten in de oven.

  6. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Neem het deksel van de pan en laat de ossenstaart ca. 25 minuten glaceren in de oven, waarbij de saus stroperig wordt. Draai daarbij de ossenstaart regelmatig om.

  7. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Bestrooi de ossenstaart met de lente-ui en het sesamzaad. Lekker met jasmijnrijst.

Per portie: 603 kcal | 13 g koolhydraten | 56 g eiwit | 33 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)