
Chocoladecheesecake met biscuitbodem
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Wil je een overheerlijk dessert of traktatie maken, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Dan is dit het recept dat je zoekt! We laten je zien hoe je een overheerlijke chocolade-cheesecake maakt (zonder oven!) waar iedereen van gaat smullen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt voor de bodem de boter in een kleine steelpan en houd apart. Vet de Fissler inzetgarnituur royaal in met boter. Doe beide soorten koekjes in een diepvrieszak en sla ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp tot fijne kruimels.
Voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels en meng goed. Voeg indien nodig meer gesmolten boter toe, zodat er geen droge kruimels meer zijn. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over de bodem van de inzet en druk aan op de bodem en de tegen zijkanten. Zet de bodem in de koelkast tot verder gebruik.
Hak voor de vulling de pure chocolade in stukjes, doe ze in een metalen kom en smelt au bain-marie. Laat ca. 10 minuten afkoelen.
Klop de roomkaas, de donkere en de witte basterdsuiker in een kom tot een glad mengsel. Klop het ei erdoorheen. Klop de eidooiers, de yoghurt, de kaneel en de kardemom erdoor. Spatel de gesmolten chocolade erdoor en meng alles goed.
Schenk het chocolademengsel in de koekjesbodem in de inzet. Vul de snelkookpan met de minimale hoeveelheid water. Plaats de driepoot in de pan en zet de inzet erop. Sluit de snelkookpan af met het deksel en zet de drukregelaar op stand 2. Verwarm de pan op hoog vuur tot de gele ring verschijnt en zet het vuur vervolgens lager. Verhit nog ca. 25 minuten zodra de groene ring zichtbaar wordt.
Neem de pan van het vuur, laat de stoom ontsnappen en open het deksel. Neem de inzet uit de pan en laat de cheesecake ca. 1 uur afkoelen in de inzet. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast.
Maak de rand van de cheesecake los met een mes, haal hem voorzichtig uit de inzet en zet op een bord of snijd de cheesecake in de inzet in stukken.











