Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Chocoladecheesecake met biscuitbodem op een bord met vork

Chocoladecheesecake met biscuitbodem

In samenwerking met Fissler
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Wil je een overheerlijk dessert of traktatie maken, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Dan is dit het recept dat je zoekt! We laten je zien hoe je een overheerlijke chocolade-cheesecake maakt (zonder oven!) waar iedereen van gaat smullen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stukken
10

Voor de bodem

Voor de vulling

Benodigdheden

  • Fissler snelkookpan met ongeperforeerde inzetgarnituur
  • diepvrieszak

Lees verder na de advertentie

Wil je een overheerlijk dessert of traktatie maken, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Dan is dit het recept dat je zoekt! We laten je zien hoe je een overheerlijke chocolade-cheesecake maakt (zonder oven!) waar iedereen van gaat smullen.
Bereidingstip
Om ervoor te zorgen dat de stukken cheesecake hun vorm behouden tijdens het snijden, dompel je het mes in heet water en maak je het na elke snede schoon. Wil je de cheesecake zonder druk stomen met andere gerechten op een hoge stand, zet dan de drukregelaar op het stoomsymbool. Stoom de cheesecake in dat geval ca. 40 minuten, laat de stoom ontsnappen, laat afkoelen en laat hem in de koelkast opstijven zoals aangegeven.

Bereiding

  1. Smelt voor de bodem de boter in een kleine steelpan en houd apart. Vet de Fissler inzetgarnituur royaal in met boter. Doe beide soorten koekjes in een diepvrieszak en sla ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp tot fijne kruimels.

  2. Voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels en meng goed. Voeg indien nodig meer gesmolten boter toe, zodat er geen droge kruimels meer zijn. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over de bodem van de inzet en druk aan op de bodem en de tegen zijkanten. Zet de bodem in de koelkast tot verder gebruik.

  3. Hak voor de vulling de pure chocolade in stukjes, doe ze in een metalen kom en smelt au bain-marie. Laat ca. 10 minuten afkoelen.

  4. Klop de roomkaas, de donkere en de witte basterdsuiker in een kom tot een glad mengsel. Klop het ei erdoorheen. Klop de eidooiers, de yoghurt, de kaneel en de kardemom erdoor. Spatel de gesmolten chocolade erdoor en meng alles goed.

  5. Schenk het chocolademengsel in de koekjesbodem in de inzet. Vul de snelkookpan met de minimale hoeveelheid water. Plaats de driepoot in de pan en zet de inzet erop. Sluit de snelkookpan af met het deksel en zet de drukregelaar op stand 2. Verwarm de pan op hoog vuur tot de gele ring verschijnt en zet het vuur vervolgens lager. Verhit nog ca. 25 minuten zodra de groene ring zichtbaar wordt.

  6. Neem de pan van het vuur, laat de stoom ontsnappen en open het deksel. Neem de inzet uit de pan en laat de cheesecake ca. 1 uur afkoelen in de inzet. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast.

  7. Maak de rand van de cheesecake los met een mes, haal hem voorzichtig uit de inzet en zet op een bord of snijd de cheesecake in de inzet in stukken.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!