Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Courgettesalade met olijven

Courgettesalade met olijven

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Courgette is een ontzettend veelzijdige groente. Meestal eten we de groente los maar wist je dat je er ook heerlijke salades mee kunt maken? Olijven en courgette zijn een klassieke mediterrane combi en na het proeven van dit gerecht snap je maar wat goed waarom.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Courgette is een ontzettend veelzijdige groente. Meestal eten we de groente los maar wist je dat je er ook heerlijke salades mee kunt maken? Olijven en courgette zijn een klassieke mediterrane combi en na het proeven van dit gerecht snap je maar wat goed waarom.

Bereiding

  1. Was de courgettes en schaaf ze in de lengte in dunne plakken. Gril de plakken in een hete grillpan aan beide zijden. Laat afkoelen op een schaal. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Breng de gegrilde courgettes op smaak met zout en peper. Meng de munt, het basilicum en de olijven erdoorheen. Besprenkel met de olijfolie en citroensap naar smaak. Serveer met de mozzarella.

Per portie: 258 kcal | 14 g koolhydraten | 15 g eiwit | 15 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!