
Cowboy beans
Eenvoudig
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Ken jij cowboy beans al? Met dit recept maak je de bekende bonenschotel uit Amerika thuis! Razend populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar binnenkort vast ook in ons eigen kikkerlandje. Wij begrijpen waarom! Traditioneel wordt er ook rundergehakt gebruikt in dit gerecht. Wij doen het uiteraard net even anders.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Week de bonen apart van elkaar 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af. Doe de kidneybonen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de witte bonen toe en kook ca. 40 minuten rustig verder tot alle bonen beetgaar zij n. Giet de bonen af.
2. Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak er het vegetarisch gehakt en de vegetarische spekjes in ca. 5 minuten goudbruin in. Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de overige ingrediënten inclusief de gekookte bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 30 minuten rustig koken op laag vuur. Lekker met knapperig stokbrood.











