Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Crème caramel met dragon en pastinaakfudge

Crème caramel met dragon en pastinaakfudge

 • Gemiddeld

 • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de crème caramel

Voor de pastinaakfudge

Bereiding

 1. Doe voor de crème caramel 75 g suiker in een koekenpan en laat hem in ca. 5 minuten goudbruin karamelliseren. Roer niet in de pan, maar wals de pan alleen een beetje heen en weer. Giet een dun laagje karamel in de vormpjes en laat dit afkoelen tot de karamel hard is.

 2. Meng intussen in een blender de dragonblaadjes met de melk, de slagroom, de eieren en 65 g suiker. Mix tot er een groene, gladde crème ontstaat. Giet de crème door een fijne zeef en vang de crème op. Verdeel de crème over de vormpjes met harde karamelbodem.

 3. Er zijn twee manieren om de crème caramel te garen:
  In de oven: verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Plaats de vormpjes in een ovenschaal en giet er water bij zodat de vormpjes bij na tot aan de rand in het water staan. Gaar 40-50 minuten in de oven tot de crème gestold is als een pudding.
  Of in de stoomoven: verwarm de oven op de stoomstand tot 85°C. Dek de vormpjes af met plasticfolie en stoom de crème caramels 40 minuten in de stoomoven.

 4. Doe intussen voor de pastinaakfudge de plakjes pastinaak in een steelpannetje en voeg daar de slagroom en 100 ml water aan toe. Kook de pastinaak in ca. 15 minuten gaar. Pureer de pastinaak samen met de slagroom en het water met een staafmixer tot een gladde crème. Voeg de suiker, het zout, de citroenrasp en het citroensap toe. Doe de pastinaakcrème in een koekenpan en verwarm hem al roerend. Blijf roeren tot de crème langzaam bruiner kleurt en steeds dikker wordt. Dit duurt 15- 25 minuten, afhankelijk van de pan en de temperatuur. Het is klaar wanneer het een dikke, fudge-achtige, bruine crème is worden.

 5. Maak voor het serveren een dikke streep van de fudge op een bordje. Stort de crème caramel omgekeerd naast de fudge op het bordje, zodat de vloeibare karamel bovenop ligt. Herhaal met de overige bordjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Pret a diner

€ 12,50
Pret à diner cover