Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Drie glaasjes dikke chocolademousse met passievrucht erover

Dikke chocolademousse met passievrucht

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Wie houdt er nu niet van een goede chocolademousse? Deze variant met passievrucht is perfect als dessert bij je volgende diner!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Wie houdt er nu niet van een goede chocolademousse? Deze variant met passievrucht is perfect als dessert bij je volgende diner!
Variatietip
Ook lekker met frambozenpuree en wittechocoladeschaafsel.

Bereiding

  1. Schenk de slagroom en de honing in een pannetje. Doe beide chocolades en het zout in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom en de honing tot het stoomt en roer met een garde door elkaar.

  2. Schenk het slagroommengsel over de chocolade en laat ca. 1 minuut staan. Roer met een garde door elkaar – het mengsel moet glad en glanzend zijn. Zet ca. 3 uur in de koelkast.

  3. Klop de koude chocolademousse lichtjes op en klop de zure room erdoorheen tot het mengsel in zachte pieken blijft staan. In de koelkast blijft het afgedekt nu drie dagen goed.

  4. Lepel de chocolademousse in glazen en lepel het vruchtvlees van een halve passievrucht over elk. Serveer de rest van de passievrucht ernaast.

Per portie: 459 kcal | 19 g koolhydraten | 4 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Helena Busiakiewicz Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Serveertip
Serveer deze mousse als afsluiter van een diner, samen met een lekkere cocktail. Trek het passievruchtthema door en maak een heerlijke pornstar martini.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!