Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Dorade met peultjessalade en komkommersaus

Dorade met peultjessalade en komkommersaus

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

De frisse saus van komkommer springt gelijk in het oog. Het groen spat zowat van je scherm af! Dat staat niet alleen mooi maar is ook nog eens hartstikke lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De frisse saus van komkommer springt gelijk in het oog. Het groen spat zowat van je scherm af! Dat staat niet alleen mooi maar is ook nog eens hartstikke lekker.

Bereiding

  1. Snijd de prei in dunne ringen. Fruit hem ca. 2-3 minuten in 1 el olie. Voeg het bouillonblokje en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes koken.

  2. Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd hem grof. Voeg hem toe aan de bouillon en zet het vuur direct uit. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Schenk door een grove zeef en koel au bain marie af in een bak met ijskoud water. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Was de peultjes en snijd ze in dunne repen. Hak de koriander grof. Dep de vis droog en bestrooi hem met zout. Bak de vis in 1 el olie op de huid. Voeg na 1 minuut de boter toe. Draai na ca. 2 minuten om en bak nog ca. 1 minuut door.

  4. Maak de peultjes, de koriander en het sesamzaad aan met 2 el olijfolie. Serveer met de komkommersaus en de vis.

Per portie: 330 kcal | 9 g koolhydraten | 30 g eiwit | 22 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!