Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geblakerde snijbonen met bagna cauda

Geblakerde snijbonen met bagna cauda

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Bagna cauda betekent letterlijk 'warm bad'. De dip wordt in Italië tradtitioneel gegeten met brood en groenten, zoals deze heerlijke snijbonen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bagna cauda betekent letterlijk 'warm bad'. De dip wordt in Italië tradtitioneel gegeten met brood en groenten, zoals deze heerlijke snijbonen.

Bereiding

  1. Fruit de knoflook en de ansjovis ca. 8 minuten in de boter op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de citroenschil, het citroensap, de olijfolie, een snufje paprikapoeder en de slagroom toe. Laat afkoelen en breng de bagna cauda op smaak met zout en peper.

  2. Verhit een grillpan. Meng de snijbonen in een kom met wat olijfolie en zout en peper. Gril de snijbonen ca. 2 minuten per zijde tot ze geblakerd zijn maar nog wel knapperig. Serveer de snijbonen met de dipsaus.

Per portie: 304 kcal | 4 g koolhydraten | 3 g eiwit | 30 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Kris Kirkham Receptuur: Adam Bush Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!