
Geblakerde snijbonen met bagna cauda
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bagna cauda betekent letterlijk 'warm bad'. De dip wordt in Italië tradtitioneel gegeten met brood en groenten, zoals deze heerlijke snijbonen.
Lees verder onder de advertentie
Bagna cauda betekent letterlijk 'warm bad'. De dip wordt in Italië tradtitioneel gegeten met brood en groenten, zoals deze heerlijke snijbonen.
Bereiding
Fruit de knoflook en de ansjovis ca. 8 minuten in de boter op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de citroenschil, het citroensap, de olijfolie, een snufje paprikapoeder en de slagroom toe. Laat afkoelen en breng de bagna cauda op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Meng de snijbonen in een kom met wat olijfolie en zout en peper. Gril de snijbonen ca. 2 minuten per zijde tot ze geblakerd zijn maar nog wel knapperig. Serveer de snijbonen met de dipsaus.