
Geglaceerde wortel met dragonboter, aardappelpuree en crispy Beyond Steak
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Boterzachte, glanzende worteltjes, romige puree en knapperige biefstukpuntjes van Beyond Meat. Die ingrediënten samen op één bord vormen een heerlijk chic maaltje.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan en zet onder met koud water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar.
Giet de aardappels af en laat kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper of een stamper. Voeg de zachte boter toe en roer goed door. Voeg de warme melk en de mosterd toe en roer tot een gladde puree.
Maak de wortels schoon en schrap ze eventueel. Snijd de wortels in gelijke stukken of laat ze heel als ze niet te groot zijn.
Doe de wortels met het water, het sinaasappelsap, de boter, de suiker en het zout in een pan en zet op matig vuur. Dek af met een vel bakpapier zodat de wortels onder blijven staan. Stoof de worteltjes in ca. 20 minuten zacht.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de biefstukpuntjes en de sjalot in ca. 8 minuten knapperig en schud regelmatig met de pan.
Hak de dragon fijn en strooi deze over de worteltjes. Verdeel de puree over diepe borden en leg de wortels erop.
Schep de gebakken biefstukpuntjes en sjalot erop en schep het stoofvocht van de worteltjes als saus eromheen. Maak af met wat dragonblaadjes en fleur de sel.









