Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Gegrilde sardientjes met citroen en spaghetti

Gegrilde sardientjes met citroen en spaghetti

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Je waant je zowat aan de Middellandse Zee wanneer je dit bord met gegrilde sardines, citroen en spaghetti op tafel zet.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Je waant je zowat aan de Middellandse Zee wanneer je dit bord met gegrilde sardines, citroen en spaghetti op tafel zet.

Bereiding

  1. Schub de sardientjes door met de botte kant van een mes tegen de schubben in te strijken. Snijd de buikholte open en verwijder de ingewanden. Was de sardientjes met stromend water en dep ze droog. Wrijf de sardientjes in met 1 el olijfolie. Was de citroenen. Snijd 1 citroen in dunne schijfjes. Rasp van de overige citroen de schil af en pers de citroen uit.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Meng intussen het citroensap met de citroenschil, 2 el olijfolie en de chilivlokken.

  3. Verhit een grillpan en gril er de sardientjes ca. 3 minuten per zijde in. Gril de citroenschijfj es ca. 2 minuten. Giet de spaghetti af en verdeel hem over borden. Leg de sardientjes en de gegrilde citroen op de pasta en verdeel er de citroenmarinade overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!