Gegrilde tarbot met botersaus, peterselie en amandelen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng in een pan de witte wijn met de dragonazijn en de sjalot aan de kook. Kook op matig vuur in tot de helft. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en klop er geleidelijk de koude boter doorheen tot de saus mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op een warme plek apart maar laat hem niet meer koken. Verdeel de tarbot in 4 gelijke porties.
Verhit een grillpan tot hij heel heet is. Dep de vis goed droog met keukenpapier en wrijf hem in met een klein beetje olijfolie. Gril de vis 2-3 minuten in de grillpan tot hij makkelijk loslaat. Draai voorzichtig om en gril nog 1-2 minuten, afhankelijk van de dikte van de filet. Als je met een dunne mespunt in de vis prikt moet hij er zonder weerstand weer uitkomen. Voel voorzichtig op je lip of de mespunt warm of koud aanvoelt. Als hij niet meer koud aanvoelt is de vis goed.
Neem de gegrilde tarbot uit de grillpan. Schep er de nog warme saus over en bestrooi met de gerookte amandelen en de peterselie. Serveer direct.