Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gegrilde tarbot met botersaus, peterselie en amandelen

Gegrilde tarbot met botersaus, peterselie en amandelen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Massimo: "Onze Father’s Eyes is beroemd om z’n gulle, romige, houtgerijpte karakter. Het is echt een luxe, krachtige stijl Chardonnay, die bijzonder goed past bij rijke gerechten met intense smaken. Dit goddelijke tarbotgerecht en onze Father’s Eyes zijn voor elkaar gemaakt. De licht rokerige toon van het eiken sluit namelijk perfect aan bij de grillsmaak van de vis. Het romige karakter van de wijn gaat fraai samen met de botersaus. Tot slot komen de nootachtige tonen van de amandelen terug in de gerijptheid van de Chardonnay. Een prachtvoorbeeld van een gerecht en een wijn die het beste in elkaar naar boven halen."

Bereiding

  1. Breng in een pan de witte wijn met de dragonazijn en de sjalot aan de kook. Kook op matig vuur in tot de helft. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en klop er geleidelijk de koude boter doorheen tot de saus mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op een warme plek apart maar laat hem niet meer koken. Verdeel de tarbot in 4 gelijke porties.

  2. Verhit een grillpan tot hij heel heet is. Dep de vis goed droog met keukenpapier en wrijf hem in met een klein beetje olijfolie. Gril de vis 2-3 minuten in de grillpan tot hij makkelijk loslaat. Draai voorzichtig om en gril nog 1-2 minuten, afhankelijk van de dikte van de filet. Als je met een dunne mespunt in de vis prikt moet hij er zonder weerstand weer uitkomen. Voel voorzichtig op je lip of de mespunt warm of koud aanvoelt. Als hij niet meer koud aanvoelt is de vis goed.

  3. Neem de gegrilde tarbot uit de grillpan. Schep er de nog warme saus over en bestrooi met de gerookte amandelen en de peterselie. Serveer direct.

Per portie: 536 kcal | 3 g koolhydraten | 29 g eiwit | 45 g vet

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Saskia Lelieveld Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)