
Gekonfijte kippenpoot
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Konfijten is een eeuwenoude techniek, waarbij we het kostbare onderstel van de kip voorzichtig garen in een aromatische olie.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de olie in een klein pannetje tot 80 °C. Gebruik een thermometer om ervoor te zorgen dat de olie niet te heet wordt. Voeg het limoengras en de gember toe aan de olie. Leg de kippenpoten en -dijen in de pan als deze op temperatuur is. Dompel onder in de olie. Konfijt de kip 30 minuten.
Maak intussen de sake-pruimensaus. Schil en halveer de mini-uitjes (je hebt dan zoān 50 gram over). Snijd de gedroogde pruim grof en hak de knoflook fijn.
Verwarm de olie in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit eerst de knoflook, doe dan de ui en pruim erbij. Voeg ook gelijk de sake, mirin en donkere miso toe en zet het vuur iets hoger. Roer voorzichtig door en breng zo snel mogelijk aan de kook ā dit omdat we de saus willen reduceren. Als het eenmaal kookt, kan de temperatuur wel weer omlaag. Laat 20 minuten pruttelen en reduceren.
Haal de pan van het vuur en voeg de blokjes boter goed roerend toe. Nu heb je een glanzende, dikke saus.
Verwarm een braadpan op middelhoog tot hoog vuur en schenk er gelijk ook wat olijfolie in. Haal de kip na circa een halfuur uit de pan en bak nog 5 minuten aan alle kanten goudbruin in de braadpan. Let op: dit kan aardig spetteren.
Schep eerst een flinke lepel saus op het bord en leg de kip erop. Bestrooi met een klein beetje Maldon-zout, en serveren maar.
Fastvoer
€ 39,99









