Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
carrotcake-pannenkoekjes

Gezonde carrotcake-pannenkoekjes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Carrot cake bij het ontbijt? Jazeker! Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met geraspte wortel. Hartstikke lekker en ook nog eens gezond! Daar spring je zo je bed voor uit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Voor het beslag

Voor de topping

Lees verder na de advertentie

Carrot cake bij het ontbijt? Jazeker! Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met geraspte wortel. Hartstikke lekker en ook nog eens gezond! Daar spring je zo je bed voor uit.

Bereiding

  1. Mix alle ingrediƫnten voor het beslag, behalve de walnoten en kokosolie, in een kom. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en schep een grote lepel beslag in de pan. In een grote pan kun je 3 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Bak 4-5 minuten tot de bovenkant droog is en keer de pannenkoekjes om. Bak nog 2-3 minuten. Herhaal tot het beslag op is.

  2. Meng ondertussen de ingrediƫnten voor de topping. Serveer de pannenkoekjes met de topping en garneer met de walnoten.

Foodies Friend Merel maakte gezonde carrotcake-pannenkoekjes met wortel, rozijnen, banaan en havermoutmeel.
Receptuur en foodstyling: Merel Teunis

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!