Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee empanada's met vega pulled BBQ, groene salsa, rode ui, koriander en limoen

Gourmetempanada met pulled BBQ en groene salsa

In samenwerking met Planted
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Maak de standaard gourmet eens wat spannender met andere gerechten. Je eigen empenada is bijvoorbeeld zo gemaakt en door de pulled BBQ verrassend sappig en smoky.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Maak de standaard gourmet eens wat spannender met andere gerechten. Je eigen empenada is bijvoorbeeld zo gemaakt en door de pulled BBQ verrassend sappig en smoky.
Tip
Op zoek naar nog meer verrassende combinaties? In het artikel voor vegetarisch gourmetten delen wij nog veel meer recepten!

Bereiding

  1. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Meng met wat zout en het limoensap en houd apart.

  2. Verwarm een tortilla kort aan één zijde op de gourmet plaat. Beleg met wat Planted pulled BBQ en wat kaas. Vouw voorzichtig dubbel.

  3. Houd de tortilla met je spatel nog even dicht; zodra de tortilla warm is zal hij goed blijven zitten. Bak totdat de tortilla knapperig en goudbruin is en de kaas begint te smelten.

  4. Keer het geheel voorzichtig om en bak de andere zijde ook knapperig. Schuif de ‘empanada’ voorzichtig op je bord en bedruip met de salsa. Maak af met wat rode ui en verse koriander.

Per portie: 354 kcal | 28 g koolhydraten | 18 g eiwit | 18 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!