Bereiding

  1. Knip de nori in vierkanten, zodat u 6 velletjes heeft klaarliggen.
  2. Snijd de hotate horizontaal doormidden, zodat u per schelp twee hockeypucks overhoudt.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de helft van de boter. Bak de panko in de boter tot hij goudbruin en knapperig is. Giet het uit de pan op wat keukenpapier en veeg de hete pan schoon. Laat de rest van de boter smelten en bak de hotate 30 seconden per kant boven hoog vuur in de boter. Blus de schelpen af met een plensje sake en schep ze uit de pan.
  4. Maak de temaki nu snel een voor een en geef ze direct aan uw gasten. Leg 2 overlangs gehalveerde hotate naast elkaar op een vierkantje nori en schep er een lepeltje panko overheen. Strooi er nog wat shichimi togarashi op en een kleine snuf zout.

Tip: Laat uw gasten niet te lang wachten met opeten, anders gaat de knapperigheid verloren en wordt de nori slap.

Homakase

Meer gerechten zoals deze?

Homakase
€34,99