
IJs met wortel, mango, sinaasappel en gember
Eenvoudig
Een vers én zelfgemaakt ijsje van groenten en fruit. Dat wil je zeker proberen! Gebruik dit recept en geniet van je eigen gezonde creatie.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schil de wortel en snijd in stukjes van 2 cm. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Zet de wortel onder ruim water in een pan en kook 3 – 5 minuten. Voeg de gember toe en kook nog 2 minuten, of tot de wortel zacht is. Giet af en laat uitstomen.
Rasp de schil van een halve sinaasappel met een fijne rasp. Pers alle sinaasappels uit boven een kleine kom.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de wortel, gember, mango, room, kokosmelk, honing, rietsuiker en het zout toe aan een hoge kom.
Voeg het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en mix met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg het mengsel toe aan een diepvriesbestendige kom of bak (zie tip).
Zet minimaal 3 uur onafgedekt in de vriezer. Roer de eerste 2 uur elke 30 minuten door.
Haal het ijs 5 minuten voor serveren uit de vriezer en laat een beetje zachter worden. Gebruik voor het serveren een ijsschep of grote lepel.









